Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΟ

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατσίκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, συνεπές προς τον θεσμό των Πανελληνίων Οδοντιατρικών Συνεδρίων, αποφάσισε στη συνεδρίασή του της 5ης Φεβρουαρίου 2016, τη διεξαγωγή του φετινού Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στους αξιοπρεπείς και διεθνώς καταξιωμένους, αλλά και πολύ χρηστικούς χώρους, του συνεδριακού κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2016.

Οι γενικότερες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη χώρα μας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας για το μέλλον, ιδιαίτερα στον επαγγελματία Έλληνα οδοντίατρο, ο οποίος ασκεί ένα από τα πλέον ευαίσθητα επαγγέλματα σε περιόδους κρίσης.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο., μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο το οποίο διαμορφώνεται, έχοντας πλήρη επίγνωση της διττής αποστολής του επιστήμονα και επαγγελματία οδοντιάτρου, αποφάσισε να διοργανώσει την κορυφαία αυτή επιστημονική εκδήλωση προκειμένου να περάσει, με αυτόν τον τρόπο, το μήνυμα ότι ο θεσμός των Π.Ο.Σ. πρέπει να αναβαθμίζεται και να εναρμονίζεται με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία έχουν ενστερνιστεί και άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς και όλες οι προηγμένες χώρες, παγκοσμίως, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη σημασία αυτής της επιστημονικής εκδήλωσης.

ώρα μας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας για το μέλλον, ιδιαίτερα στον επαγγελματία Έλληνα οδοντίατρο, ο οποίος ασκεί ένα από τα πλέον ευαίσθητα επαγγέλματα σε περιόδους κρίσης.

Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι οι επιλογές όσον αφορά τις δυνατότητες από πλευράς προϋποθέσεων και υποδομών για τη διοργάνωση και υλοποίηση παρόμοιων επιστημονικών εκδηλώσεων αυτού του επιπέδου ακόμα και στην πρωτεύουσα την Αθήνα, είναι πολύ περιορισμένες.

Από την εκδήλωση αυτή, η Ε.Ο.Ο. δεν προσδοκά οικονομικά οφέλη. Η άποψη όλων των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας είναι να μπορέσει ο συνάδελφος οδοντίατρος να παρακολουθήσει μία επιστημονική εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών με όλες τις δυνατότητες, τις οποίες μπορεί να του παράσχει μία σύγχρονη και αναβαθμισμένη υποδομή, αντάξια του ευρωπαϊκού επιπέδου διεξαγωγής παρομοίων σύγχρονων εκδηλώσεων.

Για το σκοπό αυτό, η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή, κάτω από την έμπειρη και υπεύθυνη καθοδήγηση του Προέδρου του Π.Ο.Σ., Καθηγητή Γιάννη Τζούτζα και των Συντονιστών, Θανάση Υφαντή Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και του  Φώτη Τζέρμπου Αναπλ. Καθηγητή, προετοίμασαν και διοργανώνουν ένα πραγματικά σύγχρονο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό συνέδριο, το οποίο θα αποτελέσει και την επίσημη αφετηρία της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των Ελλήνων οδοντιάτρων, ένα θέμα το οποίο διεκδικεί να διαχειρίζεται στη χώρα μας η Ε.Ο.Ο.

«Σύνθεση της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ιστορία του στόματος» είναι ο κύριος τίτλος του Συνεδρίου

Στο πνεύμα λοιπόν που εκπέμπει αυτός ο τίτλος θα είναι και ο γενικότερος προσανατολισμός του Συνεδρίου αυτού. Έχουν προγραμματισθεί πλήθος πρακτικών σεμιναρίων με θέματα κλινικού ενδιαφέροντος, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία πολλών συνάδελφων οι οποίοι πάντα μας ακολουθούν

Μελετώντας το πρόγραμμα του 36ου  ΠΟΣ θα έχουν αυτή τη φορά την ευκαιρία να επιλέξουν το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει κατανέμοντας και αξιοποιώντας έτσι το χρόνο, μέσα στο πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα που προσφέρει το ΠΟΣ

Ως γνωστόν, η Οδοντιατρική αποτελεί βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία του ατόμου. Η εγκατάλειψή της εκ μέρους της πολιτείας αποτελεί βασικό πλήγμα στην ποιότητα ζωής του ατόμου και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το οικονομικό κόστος για την περίθαλψη, το οποίο επιφορτίζεται το κράτος, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων στη γενική υγεία του ατόμου.

Η στοματική υγεία, αποτελεί δείκτη πολιτισμού για κάθε χώρα. Έτσι, λοιπόν, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την παροχή νέων επιστημονικών δεδομένων για τους συναδέλφους, ελπίζουμε ότι το 36ο ΠΟΣ θα αποτελέσει έναν νέο σταθμό για τα επιστημονικά δρώμενα στην Ελλάδα και θα στείλει ακόμα μια φορά το μήνυμα προς την Πολιτεία, αλλά και τον Ελληνικό λαό.

Η όμορφη Αθήνα, με τον Αττικό ουρανό και τις καιρικές συνθήκες τις οποίες της έχει χαρίσει η Φύση, συμπληρώνει το παζλ των προϋποθέσεων για τους ως άνω σκοπούς.

Η Ε.Ο.Ο. σας προσκαλεί στην κορυφαία της εκδήλωση, τα συμπεράσματα της οποίας θα αποβούν, σίγουρα, χρήσιμα για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για τη συνολική πορεία του Κλάδου μας.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ