Εικαστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Στο Foyer "Μητρόπουλος" θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια των συνεδρίων έκθεση εικαστικών με έργα συναδέλφων οδοντίατρων.

Προβλέπονται επίσης μουσικές εκδηλώσεις εντός αλλά και εκτός του συνεδριακού χώρου

 

Κοινωνικό Πρόγραμμα

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, 20:00, Αίθουσα Banquet - Τελετή Έναρξης 36ου ΠΟΣ

  • Εναρκτήρια εισήγηση με θέμα “Ελλάδα. Η Φυσική μας Κληρονομιά”, Ν. Πέτρου
  • Παιδική & Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνας Πατρικίδου”, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Νίκος Πέτρου: Φωτογράφος φύσης και συγγραφέας. Έχει εκδώσει 15 λευκώματα και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για περιβαλλοντικά θέματα. Από το 2009 εκλέγεται συνεχώς Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Από το 2016 μέλος του ΔΣ του παγκόσμιου οργανισμού Foundation for Environmental Education που έχει μέλη σε 73 χώρες. Οι θέσεις αυτές είναι εθελοντικές.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: Η παλαιότερη περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση της χώρας που αγωνίζεται αδιάλειπτα από το 1951 για την προστασία του περιβάλλοντος. Δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς: παρεμβατικές δράσεις, προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών, προγράμματα αειφορικής διαχείρισης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Για το πολυσχιδές έργο της έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford.

 

Βιογραφικό Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας “Νίνας Πατρικίδου”

Η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα –μέχρι πρότινος υπό την αιγίδα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ- ιδρύθηκε με την σημερινή της ονομασία το 1995 από τη γνωστή σολίστα και καθηγήτρια βιολιού Νίνα Πατρικίδου, με τη θερμή υποστήριξη του τότε συντονιστή του Γ΄ Προγράμματος Γ.Τσαγκάρη. Η ορχήστρα προέρχεται από την παιδική ορχήστρα «Εμμέλεια», η οποία ήταν ήδη γνωστή για τη μοναδική της στη χώρα μας ποιότητα, πραγματοποιώντας επί 3ετίας πλήθος επιτυχημένων συναυλιών ανά την Ελλάδα.


Είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.


Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες.

 

Υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου η Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σχεδόν στο σύνολο των συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης), Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου κ.α. και σε πλήθος εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, με κοινωφελή σκοπό και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων».


Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και την ΕΡΤ έργα κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και για περίπου 2 χρόνια υπήρχε ζωντανή κάλυψη από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας των συναυλιών της με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων.


Έχει συμπράξει με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως L. Mordkovich, S. Kravchenko, H. Zack, Ντ. Μπακοπούλου, Λ. Καλαφάτη, Α. Κοντογεωργίου, Μ. Πλέσσα, Emma Shaplin κ.ά.


H Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 20:30, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico και η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, επιμελούνται και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα όπου αγαπημένες μελωδίες “προσκαλούν” σε ένα μουσικό ταξίδι. Θα ακουστούν έργα που περνούν από τους ουγγρικούς χορούς του Brahms, τα βιεννέζικα βαλς του Lehàr, τις συνθέσεις του Kurt Weill και του Augustin Lara, ως τις μεθυστικές μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών της Edith Piaf, της Dulce Pontes και τα tangos του Piazzola και του Carlos Gardel.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Ένα μουσικό ξεφάντωμα με το κλείσιμο ενός άκρως επιτυχημένου συνεδρίου: Επτά από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της Ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ και μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, συνδυάζοντας την έντεχνη, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια προσφορά της Ε.Ο.Ο. με ειδικά μειωμένο κόστος, αποκλειστικά για τους εγγεγραμμένους συνέδρους του 36ου ΠΟΣ και για περιορισμένο αριθμό 400 συμμετεχόντων. Δικαίωμα αγοράς προσκλήσεων έχουν όλοι οι σύνεδροι του 36ου ΠΟΣ (έως 2 προσκλήσεις ανά σύνεδρο) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των προσκλήσεων.

Το κόστος κάθε πρόσκλησης ανέρχεται στα 10 Ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει είσοδο και 1 ποτό

 

Για την αγορά προσκλήσεων απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Συνεδρίου, από Πέμπτη 10 μέχρι και Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρες 08:00-20:00.

 PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ: Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Κεραμεικός